Litet tillägg

Tycker det är skitroligt att Lesley från Two Whole Cakes har skrivit om exakt samma artikel som jag gjorde häromdagen och kommit till en helt annan slutsats. Antingen läste jag för snabbt eller så är hon mycket smartare än mig. Bland annat säger hon följande:

We need to remember that when we cite numbers like the above with aghast horror, we’re suggesting it’s unfathomable that someone might rather be blind than fat, because we think of blindness as a terrible terrible fate. In this manner we are valuing able-bodied fatness over non-fat disability. There are lots of blind folks who might take exception to that, and using blindness (or any disability or other social stigma) in this way serves as yet another marginalizing force on folks who are already classfied, like fat people, as the other, outside of acceptable norms.

Låter väldigt bra, makes sense, osv, MEN jag blir irriterad när folk hellre säger att de skulle vilja vara deprimerande eftersom jag vet hur det känns för mig när jag hör något sådant. Sen kan det mycket väl vara annorlunda för folk med andra disabilities och jag vill verkligen inte tala för någon annan än mig själv, men jo, för mig känns det så.

Sen är det ganska troligt att jag inte håller med om allt Sirota, som skrev ursprungsartikeln säger, men just den biten? Jo. Står för det. Med ett JAG JAG JAG i parantes i bakgrunden, dvs, talar bara för mig själv.

Tags: ,

One comment

  1. Att vara deprimerad är ju för jävligt, det ingår ju liksom i själva definitionen av depression. Men ja, hon har väl en poäng när man pratar om handikapp som blindhet, att bara ha ett ben osv. Såna handikapp behöver väl inte nödvändigtvis innebära en massa lidande, även om man lätt utgår från det.

Leave a comment